Nyheter från Distriktet

Efter välbehövligt julfirande är det nu dags att anmäla till vårens serier 2022. Sista ordinarie anmälningsdatum är 15 februari.

En ny tävlingssäsong stundar och därmed också dags för våra domare att uppdatera sina kunskaper!

Tävlingssäsongen 2021 har summerats och vi har kunnat utse till vilka ekipage årets championatstecken ska utdelas. Utdelning sker på distriktets årsmöte den 22 mars 2022. Stort grattis till alla!

Ridledarkursen i sommar?

(2021-12-08 12:35)
Ideell ledare eller med sikte på en yrkeskarriär i ridsporten - ridledarkursen är ett utmärkt första steg som ger dig en bra grund att bygga vidare på. Dalarnas deltagare är välkomna till Strömsholm i juni.

Då har DUS i Dalarna än en gång lyckats samla ett gäng nya ledartalanger från ridklubbarnas ungdomssektioner till en rolig och nyttig kurshelg i Leksand!

Äntligen ser det ut som att vi ska kunna genomföra en ungdomsledarutbildning på "vanligt" sätt med fysiska träffar fyllda av erfarenhetsutbyte och nya vänner!

Dalarnas Ridsportförbund bildades 1970 av de fyra ridklubbar som då fanns i länet, Avesta RK, Falu RK, Svedens PK och Tällbergs RK. Därefter har antalet ridklubbar ökat och flera firar nu 50-årsjubileum. Vi gratulerar!

Distriktets ambition är att vid minst två tillfällen per år erbjuda klubbarnas ledare möjligheten att genomgå Ridsportens basutbildning. Ny kurs erbjuds den 5/2 2022.

Lag-SM i dressyr för ponny reds på Strömsholm helgen 6-7 november med Säterbygdens Ridklubbs lag med i finalen.

Svenska Mästerskapen i hoppning inomhus för ponny och children har under helgen ridits i Kungsbacka.

Hästens munhälsa och vikten av att undvika skador och därmed obehag för hästen är mycket viktig för alla ryttare.

Vi i stallet-tävlingen 2021 är avgjord! Tävlingen hölls på Mora Ridklubb. Distriktets Ungdomssektion arrangerade och Mora Ridklubbs båda deltagande lag slogs om förstaplatsen!

AGRIA Cup har under 2021 pågått under hela tävlingssäsongen, från det att tävlingarna kom igång i juni till november.

Det är dags att söka tävling för tävlingsåret 2022!

E-post: info@moraridklubb.se