Nyheter från Ridsportförbundet

Den 5-8 augusti avgörs Granngårdens Riksmästerskap 2021 för häst och ponny. Tävlingsplats är liksom förra året Sundbyholms travbana i Eskilstuna, hos Sundbyholm Horse Center Ryttarförening.

Folksam SM i paradressyr avgjordes under Sommardressyren hos Laholms Ryttarförening och på söndagseftermiddagen delades SM-medaljerna ut.

Ponny-SM i dressyr avgörs i helgen på Grevagården, och under helgen har SM-medaljer delas ut till ryttare i fem kategorier.

VM i voltige för juniorer är avslutat. De svenska voltigörerna placerade sig mitten av resultatlistan i mästerskapet som gick i Le Mans, Frankrike.

Mälardalens Distansryttarklubb var värd för årets Folksam lag-SM i distansritt.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB) vann ATG Riders League 1,50 på Sundbyholm utanför Eskilstuna på lördagskvällen.

I samband med Ponny-SM i dressyr rids också två andra cuper, Ride and Learn och Mats Mellbergs Cup.

Svenska Ridsportförbundets stämma i maj 2021 beslutade om en analys och översyn av förbundets finansieringsmodeller samt dess ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenser.

Sista helgen i augusti blir det EM i fälttävlan för young rider och juniorer på Segersjö, Odensbacken, i Närke. Tio svenska ryttare är nominerade till mästerskapet.

Mycket uppmärksamhet riktas österut i dessa dagar, men här hemma blir det en intensiv tävlingshelg med flera mästerskap. Två av mästerskapen sänds direkt på ridsport.se

Nya diplomerade ridlärare

(2021-07-28 06:30)
Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Åtta stycken har tilldelats SRL I och fjorton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

I månadsskiftet juli/augusti är det premiär för årets säsong av ATG Riders League. Det blir sex delfinaler och stor final under Gothenburg Horse Show i februari nästa år – och det med rekordhöga prispengar.

SWB och Svenska Ridsportförbundet har tagit ut de unga dressyrhästar som är klara för unghäst-VM i dressyr.

De svenska kuskarna hamnade i rena medaljregnet på NM i sportkörning i Danmark. Sex guld, fem silver och tre brons blev resultatet.

EM  hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal, är klart. Svea Tegnestedt med H. Emeralda blev bästa svenska ekipage på mästerskapet.

E-post: info@moraridklubb.se