Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Ridsportförbundet


Den svenska fälttävlanssäsongen avslutas med en riktig fälttävlansfest hos Gärds Ryttarförening. Under lördagen reds dressyr och hoppning och inför söndagens terräng ligger Anna Nilsson på Candy Girl i ledning. Equisport.tv sänder direkt.
 
Det är dags för några av världens främsta hoppryttare att ännu en gång göra upp i Global Champions Tour. Helgens tävlingar hålls i Samorin, Slovakien, och tre svenska ryttare finns på plats.
 
Grevlundas stjärnskott Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow är tillbaka i hetluften. Efter ett längre uppehåll har de redan slagit till med en GP-seger. Här berättar Stephanie om uppehållet och om ekipagets framtidsplaner.
 
Efter förra årets inställda tävling har det äntligen blivit dags för årets premiär av västeuropeiska hoppligan Longines FEI World Cup. Den 17 oktober avgörs första deltävlingen i Oslo och SVT sänder klassen. Under fredagen blev det blågul seger.
 
Listan över World Breeding Federation for Sport Horses domineras av svenskridna hopphästar denna månad. H&M Indiana, King Edward och Catch Me Not S utgör topp tre.
 
Intresset för ridsport ökar men att få tag på hästar som passar för ett av Sveriges viktigaste hästjobb är en ständig utmaning. Vi bjuder in till tre digitala träffar i oktober, för att inspirera till samarbeten mellan uppfödare och ridskolor.
 
Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show anordnar en gemensam ungdomstour i hoppning där finalisterna gör upp i Friends Arena och Scandinavium. Till helgen är det dags för andra kvaltävlingen.
 
Patrik Kittel och Therese Nilshagen representerar Sverige när Saab Top 10 Dressage och Sweden International Horse Show äntligen är tillbaka. Danska världstvåan Cathrine Dufour är också klar för start tillsammans med landsmaninnan Carina Cassöe...
 

Ny medlemsförening

(2021-10-13 08:17)
Vi hälsar S.T.O Ryttarsällskap välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet. S.T.O står för Stenungsund-Tjörn-Orust och föreningen tillhör Göteborgs & Bohusläns Ridsportförbund.
 
Svenska Ridsportförbundet söker ordförande till kommittén för fälttävlan.
 
Svenska Ridsportförbundet och Lövsta Future Challenge vill bidra till mer miljösmarta tävlingar genom att inspirera arrangörer att skapa mer hållbara evenemang. Samarbetet har lett till MiljöChecken.
 
Linköpings Fältrittklubb är först i Östergötland att få skylten ”Kvalitetsmärkt ridskola”, ett stolt bevis på att klubben svarar upp till Svenska Ridsportförbundets höga krav på kvalitet.
 
Lek, fart och laganda. En fartfylld mångkamp där alla kan vara med. Häng med på Mounted Games-läger och greppa tekniken i ridsportens mest lekfulla gren.
 
Angelie von Essen var enda svenska ryttare på de trestjärniga hoppningarna som arrangerades under helgens Horse of the Year Show i brittiska Birmingham. På söndagskvällen blev det en tredjeplats i den avslutande GP-hoppningen över 1.60-hinder.
 
Sverige vann totalt i FEI Eventing Nations Cup™ 2021, efter att sista omgången avgjorts i Boekelo, Nederländerna. Lina Forsberg slutade på en individuell tolfteplats.
 
12

Postadress:
Mora RK - Ridsport
Box 3002
79291 Mora

Kontakt:
Tel: 025017020
E-post: info@moraridklubb.se

Se all info