Info till Ridelever

Ridskolans verksamhetsår är indelat i två terminer, höst- och vårtermin och ordinarie ridskoleverksamhet pågår även under sport-, påsk- och höstlov (dock inte helgdagarna). På sommar- och jullov har vi andra aktiviteter så som ridläger, tävlingar och mycket annat. Information om detta kommer upp på anslagstavlan i ridhusentrén och på vår facebooksida.

I god tid innan terminsstart görs ett utskick med information om lektionstider, stalltjänst och övrigt du behöver veta. Eleverna delas in i ridgrupper utifrån ridkunskap, vilka ses över inför varje termin. För nybörjare finns alltid möjlighet att få hjälp när man gör iordning sin häst, men när det gäller de yngsta ryttarna behöver även någon vuxen finnas till hands.

Eftersom vi är en ideell förening är det viktigt att alla hjälps åt för att hålla nere avgifterna, därför ingår följande för varje medlem:

• Stalltjänst 1-2 dagar per termin (på helgerna). Då hjälps vi åt att fodra, släppa ut hästarna, mocka och göra rent i stallet. Ingen förkunskap krävs men barn under 12 år måste ha en vuxen med sig. Vi är alltid 3-4 medlemmar på plats där en har huvudansvaret för dagen. En detaljerad instruktion med vad som ska göras sitter i stallet. Kan du inte den dag du är tilldelad, måste du själv byta med någon och meddela ändringen till kontoret, via telefon eller mail.
  • Ett pass i vår caféteria, ta gärna med hembakat.
  • Ett pass på Vasaloppet.
  • Funktionärsuppdrag på våra tävlingar, vi har en stor hopptävling varje år i maj, Gustav Wasa Ryttarspel.
  • Någon försäljning (exempelvis Ullmax eller New Body) någon gång per termin.

Nybörjarelever
Vi vill gärana att föräldrar till nybörjarelever finns med vid ridskolan och kan hjälpa sitt barn om så behövs. (kurser riktade till föräldrar och nybörjarelever kan ordnas).

Säkerhets- och trivsel
Det är viktigt att alla följer våra stall och trivselregler. Om någon inte klarar det, stör och förstör eller något liknande säger vi till. I allvarliga fall kan du även bli avstängd från anläggningen.

När du vistas i stallet ska du tänka på att det är hästens hem. Visa respekt mot både hästar och kamrater i stallet, respektera öppettiderna. All vistelse på ridskolan sker på egen risk.

Information
Allt som händer för ridgrupper och övriga medlemmar hittar du på anslagstavlorna på anläggningen, på vår facebookgrupp och här på hemsidan.

Uppdaterad: 19 DEC 2018 11:23 Skribent: Mora Ridklubb