Hoppa till sidans innehåll

Våra lektionsgrupper


Våra utbildningar följer Svenska Ridsportförbundets rekommendationer. Förutom skolridning och hoppning ingår ridning i terräng, temporidning, teori med mera. Utöver den ordinarie ridutbildningen bedriver vi även specialgrupper i dressyr och hoppning för både ponny och häst.


30 minuters grupper

Här rider barn från 4 år och uppåt. Barnen får:

  • lära känna hästarna
  • träna på att hitta balansen på hästryggen
  • följa med i hästens rörelser
  • träna grundsits
  • träna på de grundläggande hjälperna dvs starta, styra och bromsa.

Till att börja med rider alla elever med ledare så en förälder eller annan vuxen bör vara med. Våra instruktörer talar om när eleverna kan prova att rida själva. Det tar lång tid att lära sig grunderna och eleven tjänar på att inte ha för bråttom utan att öva in rätt från början.


40 minuters grupper

I de här grupperna utvecklas ridträningen. Eleverna får jobba vidare med sits och hjälper samt bygger på med bommar och svårare ridvägar. Här rider alla utan ledare så innan man kan börja i en 40 minuters grupp ska man kunna styra i skritt och trav på olika typer av hästar.

Efter hand kommer eleverna vara mogna att prova på galopp. För att klara galopp måste eleven ha mycket god balans och styrka i sin sits. Våra instruktörer avgör när det är dags att börja med galopp.


50 minuters grupper

Här ska man kunna rida och styra i alla gångarter och även kunna hoppa i god balans. Ridträningen utvecklas vidare och man får prova olika rörelser i dressyr och hoppa olika övningar och banor. Man tränar mycket på lodrät sits och lätt sits. Man kommer också att prova på att hoppa hinder i terrängen och tränar olika tävlingsmoment.


60 minuters specialgrupper/ hoppgrupp/tävlingsgrupp

Dessa grupper är för dig med privathäst/ponny och är inriktade på träning och tävling. Till en sådan grupp får man söka och våra insruktörer avgör om man är mogen för en sådan grupp.


Teori

Vid 2 tillfällen per termin erbjuds teorilektioner för alla grupper.


Privatlektioner

Privata lektioner ges i mån av tid. Prisuppgifter kan du få du av din instruktör.

Uppdaterad: 25 AUG 2016 12:38 Skribent: Mora Ridklubb

Postadress:
Mora RK - Ridsport
Box 3002
79291 Mora

Kontakt:
Tel: 025017020
E-post: This is a mailto link

Se all info