Miljöpolicy

Miljöpolicy för Mora Ridklubb

Mora Ridklubb erbjuder ridverksamhet för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap och gott omdöme och verksamheten genomsyras av glädje och gemenskap.

Vår värdegrund baseras på flera grundstenar: vara en god förebild, visa respekt, ha god kunskap och engagemang, dessa återspeglar även ambitionen med vårt miljöarbete.

• På vår anläggning tar vi ett gemensamt ansvar för att hålla god ordning då vi är många som nyttjar områdena. Vi sopsorterar vårt avfall i de fraktioner som finns tillgängliga på anläggningen. Övrigt avfall lämnas till återvinningscentralen i Mora.

• Våra hästar förbrukar stora mängder foder. Ur ett miljöperspektiv påverkar fodret genom produktion, transport och konsumtion för att sedan bli avfall, gödsel. Vi försöker göra gemensamma inköp och jobba med lokala leverantörer.

• Hagar och övriga utomhusområden mockas kontinuerligt för att inte bidra till övergödning av främst vattendrag som finns i vår omgivning. Gödseln omhändertas sedan och återanvänds som gödning utav åkerbrukare.

• Kemikalier och läkemedel används med försiktighet och avfall tas om hand på ett ansvarsfullt sätt.

• Energiförbrukning och transporter med fossila energikällor bidrar till klimatpåverkan. Sladdning av ridbanor och ridhus utförs till större delen utav eldrivet fordon.

• Vi försöker ha så lite engångsmaterial som möjligt i den dagliga caféverksamheten, vid större arrangemang används miljövänliga material i så stor utsträckning som möjligt. Vi gör inköp via en lokal butik till caféet.